News Όρος Αιγάλεω – Το «αδικημένο»

Όρος Αιγάλεω – Το «αδικημένο»

Το όρος Αιγάλεω

Το «αδικημένο» όρος Αιγάλεω

Το Αιγάλεω είναι το πιο «αδικημένο» όρος στην Αττική. Ενώ καταλαμβάνει το δυτικό άκρο του λεκανοπεδίου της, στερείται αναφοράς, λόγω του χαμηλού του υψόμετρου που δεν ξεπερνά τα 468 μέτρα και της χαμηλής του βλάστησης συγκριτικά με την Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Πεντέλη… Χωρίζεται σε δύο μεγάλες οροσειρές. Το Αιγάλεω και την επέκταση αυτού που είναι το Ποικίλο Όρος. Στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, είναι χτισμένες όλες οι συνοικίες της δυτικής Αθήνας. Δηλαδή το Αιγάλεω, η Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι, ο Κορυδαλλός, το Πέραμα, η Νίκαια και το Κερατσίνι.

Το όρος Αιγάλεω

Το όρος Αιγάλεω

Η κατοίκηση στο Αιγάλεω ξεκίνησε με την έλευση των προσφύγων στην περιοχή κατά το 1923. Το όρος Αιγάλεω μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο ήταν καλυμμένο με πολύ πυκνά δάση. Το βαρύ χειμώνα του 1941 και κατά τη διάρκεια της κατοχής, το βουνό υπέστη μια μεγάλη οικολογική καταστροφή. Οι κάτοικοι έκοψαν όλα τα δέντρα στη νότια πλευρά του για να ανταπεξέλθουν στη βαρυχειμωνιά και να ζεσταθούν.

Όρος Αιγάλεω – χλωρίδα και πανίδα

Επειδή όμως το έδαφος του όρους είναι βραχώδες, δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναφυτρώσει τίποτα μέχρι και σήμερα. Έτσι, στο όρος Αιγάλεω, δάση θα συναντήσουμε μόνο στη βόρεια και βορειοανατολική πλευρά! Απαρτίζονται κυρίως από πεύκα, αγριελιές και πουρνάρια. Επίσης κυκλοφορούν και ζώα όπως αλεπούδες, σκαντζόχοιροι και φίδια. Επιπλέον, πολλά είναι τα είδη των πτηνών που θα συναντήσει κάποιος επισκέπτης στο βουνό. Αυτά είναι κυρίως πέρδικες που κάθε χρόνο είναι στο στόχαστρο των κυνηγών καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη ελέγχου στην περιοχή!

Ουσιαστικά όλες οι συνοικίες του Αιγάλεω, άρχισαν να δημιουργούνται κατά τη δεκαετία του ’60. Κατέλαβαν τη νότια πλευρά του, καθώς στην ανατολική πλευρά δημιουργήθηκε βιομηχανική ζώνη.

Το Αιγάλεω σήμερα

Το Αιγάλεω είναι μια συνοικία που θυμίζει πολύ αυτό που λέμε «γειτονιά»! Στο πέρασμα των χρόνων έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά του με τα χαμηλά σπίτια, τις μονοκατοικίες με τις αυλές και πολλά μαγαζιά που υπάρχουν στην περιοχή είναι για πολλές δεκαετίες ανέγγιχτα από το χρόνο. Το φημισμένο από τον Γιώργο Ζαμπέτα «Αιγάλεω Σίτυ» (ο οποίος διέμενε στην περιοχή), χρόνο με το χρόνο προσελκύει πολλούς νέους ανθρώπους και καινούργιους θαμώνες. Πολλά καινούρια μαγαζιά όπως café, μπαράκια, μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα ξεφυτρώνουν κάθε χρόνο στην περιοχή και γίνονται αγαπημένα στέκια της νεολαίας.

Το Αιγάλεω

Το Αιγάλεω

Σε αυτό συντελεί το γεγονός ότι το Αιγάλεω είναι μια περιοχή που έχει το πλεονέκτημα να απέχει μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας για κάποιον που θα χρησιμοποιήσει το μετρό. Η Αγίας Λαύρας, η Μάρκου Μπότσαρη και όλα τα στενά που καταλήγουν στην Ιερά Οδό, είναι γεμάτα μεζεδοπωλεία και μαγαζιά για διασκέδαση. Να μην ξεχάσουμε όμως και το άλσος που διαθέτει το Αιγάλεω, που είναι πολύ όμορφο και προσφέρεται για βόλτα και περπάτημα…

Το Αιγάλεω για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε η πρωτεύουσα της Δυτικής Αττικής καθώς αποτελεί κομβικό σημείο και το έδαφος του διασχίζουν πέντε μεγάλες οδικές αρτηρίες. Πιο συγκεκριμένα οι Λεωφόροι Κηφισού, Αθηνών, Θηβών, Πέτρου Ράλλη και η Ιερά Οδός διασχίζουν το Αιγάλεω και ίσως αυτός να είναι τελικά ο πιο σημαντικός λόγος που το ένα τέταρτο του συγκεκριμένου δήμου είναι βιομηχανική περιοχή!

Αποφράξεις Αιγάλεω

Να αναφέρουμε λοιπόν κάπου εδώ πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός καθαρού αποχετευτικού δικτύου στη συγκεκριμένη περιοχή. Καθαρή αποχέτευση σημαίνει εύκολη πρόσβαση, μετακίνηση και διακίνηση των βιομηχανικών προϊόντων. Παραδείγματος χάριν, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν σε μια ξαφνική βροχή βουλώσει κάποιο φρεάτιο στην Πέτρου Ράλλη ή στην Ιερά Οδό… θα συμβεί το απόλυτο χάος… κυκλοφοριακή συμφόρεση, κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων, τσακωμοί μεταξύ των οδηγών, τεντωμένα νεύρα και στρες.

Δεν είναι λοιπόν λογικό να κινηθούμε ανάλογα ούτως ώστε να προλάβουμε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση;
Πώς;

Φωνάζουμε σήμερα κιόλας μια αξιόπιστη εταιρεία αποφράξεων που θα φροντίσει τον καθαρισμό των φρεατίων, των σιφονιών, των υδρορροών, της αποχέτευσης, της κουζίνας ή της τουαλέτας μας.

Η εταιρεία Αποφράξεις Αιγάλεω, είναι η πιο σωστή και εγγυημένη σας επιλογή! Ποιοτική δουλειά, οριστική λύση σε κάθε πρόβλημα με συνεργεία που είναι άρτια εκπαιδευμένα πάνω στο θέμα της απόφραξης και χειρίζονται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η Αποφρακτικη Αιγάλεω εξυπηρετεί κάθε χώρο οικιακό ή επαγγελματικό. Λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, Κυριακές και αργίες. Θα βρεθεί στο χώρο σας 15΄αφού την καλέσετε. Αναλαμβάνει:

  • τον καθαρισμό
  • την απόφραξη αποχετευτικών δικτύων και αγωγών
  • διαγνώσεις και καταγραφές βλαβών με κάμερα
  • αντλήσεις υδάτων από κάθε χώρο και μηνιαίες, τρίμηνες, εξάμηνες συντηρήσεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

κουνούπι τίγρης

Κουνούπι Τίγρης – Ιός του Νείλου – ΠροστασίαΚουνούπι Τίγρης – Ιός του Νείλου – Προστασία

Κουνούπι Τίγρης – Ιός του Νείλου – Προστασία Τα τελευταία χρόνια τα κουνούπια, λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους, αλλά και της εισόδου στη χώρα μας Νέων ειδών επικινδύνων για

πρόστιμα--αποχετευτικό

ΣΑΛΑ: Πρόστιμο σε όσους δεν συνδέθηκαν με αποχετευτικόΣΑΛΑ: Πρόστιμο σε όσους δεν συνδέθηκαν με αποχετευτικό

ΣΑΛΑ: Πρόστιμο σε όσους δεν συνδέθηκαν με αποχετευτικό Την επιβολή τελών και επιβαρύνσεων σε όσους ιδιοκτήτες υποστατικών αρνούνται να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες του Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμου [Τροποποιητικός Νόμος