Αποφρακτικές Υπηρεσίες Οι ρίζες των δέντρων προκαλούν πόνο στην αποχέτευση

Οι ρίζες των δέντρων προκαλούν πόνο στην αποχέτευση

Ρίζες δέντρων σε σωλήνα αποχέτευσης

Οι ρίζες των δέντρων προκαλούν πόνο στην αποχέτευση

Ένα δέντρο ή διαμορφωμένο γκαζόν μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό πάνω στην αυλή σας. Τα ριζικά συστήματα του όμως μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υπόγεια. Μία από τις κύριες αιτίες των βουλωμένων αποχετεύσεων και σωληνώσεων είναι οι ρίζες δέντρων.

Ένας βουλωμένος σωλήνας δεν επηρεάζει απλά το ακίνητό σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο σοβαρά ζητήματα. Τα βουλωμένα συστήματα αποχέτευσης μπορούν να οδηγήσουν σε υπερχείλιση των φρεατίων. Συμβάλουν επίσης σε προβλήματα διαβίωσης ή θεμελίωσης σε μια ιδιοκτησία.

Η γρήγορη αποκατάσταση της αποχέτευσης μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα και να αποφύγουν ακόμη και ακριβές διορθώσεις.

Τι κάνουν οι ρίζες στις αποχετεύσεις;

Οι ρίζες αναπτύσσονται κοντά στην επιφάνεια καθώς αναζητούν θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένου του νερού και του οξυγόνου. Η υγρασία από τις αποχετεύσεις και τους σωλήνες είναι ελκυστικές περιοχές για τις ρίζες αυτές που αναζητούν τροφή. Το έδαφος γύρω από τους αγωγούς έχει συχνά διαταραχθεί, διευκολύνοντας την ανάπτυξη των ριζών.

Το έδαφος κάτω από τις οδούς και τις αυλές είναι επίσης πορώδες και κοκκώδες, γεγονός που διευκολύνει τα ριζικά συστήματα να ευδοκιμούν κάτω από τις σκληρές επιφάνειες. Καθώς μεγαλώνουν κάτω από ένα δρόμο ή αίθριο, οι ρίζες πίεσης κάτω από την επιφάνεια μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές για να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν πολλά σημεία κατά μήκος ενός συστήματος αποστράγγισης όπου οι ρίζες μπορούν να εισέλθουν και να προκαλέσουν προβλήματα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ρίζες εισέρχονται μόνο σε αποχετεύσεις ή σωλήνες όταν έχουν ήδη καταστραφεί ή έχουν διαρροή.

Με την πάροδο του χρόνου, ρωγμές και διαρροές μπορούν να σχηματιστούν από τη συνήθη φθορά. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν πίεση στα συστήματα αποστράγγισης εξαιτίας, για παράδειγμα, μεγάλων βροχοπτώσεων, μπορεί επίσης να προκαλέσουν βλάβες.

Ρίζες δέντρων σε σωλήνα αποχέτευσης

Ρίζες δέντρων σε σωλήνα αποχέτευσης

Μια ρίζα δέντρου μπορεί να εισέλθει σε μια αποχέτευση ή σωλήνα κατά μήκος των αρθρώσεων. Τα περισσότερα συστήματα αποστράγγισης χρησιμοποιούν άμμο και τσιμέντο σαν αρμούς, που προσφέρουν ελάχιστη αντίσταση στις αναπτυσσόμενες ρίζες.

Οι ρίζες των δέντρων μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω από σπασίματα ή ρωγμές που σχηματίζονται στην επιφάνεια ενός σωλήνα, κανοντάς τους να μεγαλώσουν όσο μεγαλώνει η ρίζα. Ανεξάρτητα από το πού αποκτά πρόσβαση μια ρίζα στην αποχέτευση, μια αναπτυσσόμενη ρίζα μπορεί να οδηγήσει σε βουλώματα, διαρροές και ακόμη και ρήξη ή σκάσιμο σωλήνων.

Πώς να καθαρίσετε αποχετεύσεις κατεστραμμένες από τις ρίζες

Τα πρώτα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχετε ένα πρόβλημα με τις ρίζες περιλαμβάνουν ρωγμές σε μια κίνηση ή βραδέως ρέουσες αποχετεύσεις. Μπορεί να έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως ένα μπλοκάρισμα, εάν το νερό σταματήσει να ρέει από αποχετεύσεις ή τουαλέτες.

Ενώ οι περισσότερες ζημιές από τις ρίζες είναι επιφανειακές, συχνά απαιτούνται επισκευές και άλλα έργα εάν η ζημιά είναι σοβαρή και για να αποφευχθεί η εμφάνιση πρόσθετων ζημιών. Οι ρίζες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται, γεγονός που θα προκαλέσει πίεση στους σωλήνες.

Τελικά οι σωλήνες θα σπάσουν ή θα καταρρεύσουν. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούνται από τις ρίζες των δέντρων, όπως η αποκατάσταση των ρωγμών, η απομάκρυνση των αποβλήτων ή η αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων αποχέτευσης.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την επισκευή της επένδυσης σωλήνων και αποχετεύσεων και την αντικατάσταση ή επισκευή αρθρώσεων. Παρόλο που οι σωλήνες ενδέχεται να χρειαστεί να αντικατασταθούν όταν υπάρχει σοβαρή ριζική διείσδυση ή εάν οι σωληνώσεις έχουν βλάβη δομικά.

Εναλλακτικές δράσεις περιλαμβάνουν την αφαίρεση προβληματικών δέντρων, θάμνων ή φράχτες για την ελαχιστοποίηση της ανάπτυξης και της πιθανότητας εισόδου. Ωστόσο, η απλή αφαίρεση των ριζών δεν επιλύει πάντα το πρόβλημα. Ο προβληματικός σωλήνας παραμένει και μπορεί να συνεχίσει να διαρρέει. Ένας σωλήνας που έχει υποστεί βλάβη είναι επίσης ένας φιλόξενος στόχος για τα ριζικά συστήματα άλλων φυτών, ακόμη και αν έχει αφαιρεθεί ένα προβληματικό δέντρο.

Τι είδους αποχέτευση χρειάζομαι;

Μια επαγγελματική εταιρεία αποχέτευσης μπορεί να σας βοηθήσει. Θα προσδιορίσει την καλύτερη δυνατή λύση απόφραξης για το κατεστραμμένο ή αποκλεισμένο σύστημα αποχέτευσης. Η Αποφράξεις Αιγάλεω μπορεί με την χρήση κάμερας υψηλής ευκρίνειας να διεξάγει επιθεώρηση με κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο όποιο πρόβλημα και αν υπάρχει στην αποχέτευση, η κάμερα θα το αποκαλύψει. Και το ακριβές σημείο αυτού.

Καλέστε τώρα την Αποφράξεις Αιγάλεω. Σας υποσχόμαστε ότι η αποχέτευσή σας θα λειτουργεί σαν καινούρια!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Τιμές εργασιών απόφραξης ΑιγάλεωΤιμές εργασιών απόφραξης Αιγάλεω

Τιμές εργασιών απόφραξης στο Αιγάλεω Οι τιμές των εργασιών απόφραξης αποχετεύσεων μπορεί να διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Είναι πολλές οι εταιρείες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπερβολικά χαμηλές

Υπηρεσίες Απόφραξης & Απολύμανσης Αιγάλεω

Υπηρεσίες Απόφραξης & Απολύμανσης ΑιγάλεωΥπηρεσίες Απόφραξης & Απολύμανσης Αιγάλεω

Υπηρεσίες Απόφραξης & Απολύμανσης Αιγάλεω Αναλαμβάνουμε: Αποφράξεις, υπηρεσίες αποχετεύσεων και καθαρισμούς φρεατίων. Αναλαμβάνουμε την απόφραξη του αποχετευτικού δικτύου με πιεστικό μηχάνημα υδροβολής οριζόντιων και κάθετων σωληνώσεων. Αναλαμβάνουμε επίσης αποφράξεις σε